Kuidas koostada tooteid?

Enne kui hakkad koostama lepingu malli, impordi klassifikaatorid ja loo tooted.

Rain avatar
Written by Rain
Updated today

Ettevalmistus toote koostamiseks

Kõigepealt tasub Seadetes arveldamise äpi all ära määrata:

  • Toote kood - kood, mille oled sisestanud raamatupidamistarkvarasse.

  • KM kood - käibemaksu määrad mis teie teenuse/toote puhul kasutuses on. Kui on olemas integratsioon mõne raamatupidamis programmiga, siis saab need sealt importida, nii tagad koodide korrektse vastavuse.

  • Ressursi kood - kood, mida kasutada API võtmega. Küsi lisa uku@getuku.com.

  • Ühik - tükk, tund, fikseeritud hind.

  • Pangakonto - sinu ettevõtte panga rekvisiidid, mis kuvatakse arvele. Soovikorral saad sisestada ka mitu erinevat kontot.

Toodetest (või teenustest) pannakse kokku arveread, käibemaksu koodide sisestamine võimaldab neid kiiremini valida ning pangakontod kuvatakse arvele rekvisiitidena.

Toote koostamine

Toote või teenuse lisamisel on oluline teada, et arve peale ja kliendile nii palju infot ei lähe. Täpne info on vajalik enda raamatupidamise jaoks ja töötajate efektiivsuse mõõtmiseks.

Toote nimeks pange informatiivne kirjeldus, mis võimaldab teil kiiresti õige toote leida. Nimele saad lisada muutujaid või luua ka kohe tõlked omale vajalikes keeltes.
Arvel saab nime korrigeerida.

Täitke ainult väljad, mida teie süsteemi seadistamiseks vaja on, näiteks väljad "Toote kood" ja "Ressursi kood" on kasulikud vaid siis, kui teil on seadistatud ka integratsioon mõne välise teenusega.

Hinnastamine

Toote hind saab olla kas püsihind, Ukusse sisestatud aja põhjal arvutatav tunnihind või lisaväljadele sisestatud väärtuse põhjal arvutatav tükihind.

Lisaparameetrina saab välja võtta näiteks ainult tunnid, mis sisestatud kindla teema alla.

Vaikimisi pakutakse hinnakirja alguskuupäevaks käesoleva kuu esimene kuupäev. Kui soovite kasutada sama toodet ka eelmiste kuude arvete genereerimiseks, tuleb toote hind kehtima panna varasemast ajast.

Hinnastamisperioode on võimalik ka juurde tekitada, siis võetakse kuupäeva saabudes uued hinnad arvutamisel kasutamisele automaatselt.

Kui valite arvutuse viisiks tunnid või tükid, on võimalus hinnastada ka astmeliselt. 

Kui büroo tooted on koostatud, saad edasi liikuda kliendi profiilile, et arveldamise leping seadistada.

Ajajooksul võib tekkida vajadus tooteid kas kustutada või arhiveerida, selle kohta saad lähemalt lugeda siit: http://help.getuku.com/en/articles/6398009-toodete-kustutamine-ja-arhiveerimine

Did this answer your question?