All Collections
Uku eesti keeles
Ülesanded
Seotud ülesannete kasutamine
Seotud ülesannete kasutamine

Määra üks või mitu ülesannet üksteisest sõltuvaks

Rain avatar
Written by Rain
Updated over a week ago

Ukus on võimalik määrata ülesandeid üksteisest sõltuvaks. Nendega saad luua seotud töövoogu. See tähendab, et järgmine ülesanne ilmub töölauale alles siis, kui eelnev on tehtud. Näiteks on hea seoseid kasutada uute klientide liitumisprotsessi (onboardingu) juures.

NB! Seose määramine tähendab, et ülesanne on sõltuvuses eelnevast ülesandest. See tähendab, et eelnev ülesanne (ehk ülesanne, mille määrad seostatuks) peab olema tehtud - seejärel ilmub järgmine ülesanne sinu töölauale.


Loogika

Seotud ülesanded peavad olema kuupäevaliselt õiges järjekorras.
Kui ülesanne B sõltub ülesanne A-st, siis A algus ei saa hiljem olla kui B alguskuupäev.


Näide

"Algdokumentide sisestamine" ülesanne on seotud ülesandega "Algdokumentide vastuvõtt". See tähendab, et "Algdokumentide vastuvõtt" tehtuks märkides ilmub töölauale "Algdokumentide sisestamine". Enne seda ülesannet töölaual näha ei saa.


Kuidas luua seost ühekordsele ülesandele?

Enne kui alustad seoste loomist, veendu, et kõik soovitud ülesanded on Ukusse sisestatud.

  1. Vali ülesanne, millele soovid seost määrata ehk ülesanne, mis peaks avanema pärast esimese ülesande tehtuks märkimist.

  2. Kliki kahe kastiga ikoonil ülesande jaluses, et määrata seos. Seda vajutades avaneb väli "Seos". Rippmenüüs on kirjas kõik selle kliendi ülesanded, mis jäävad +/- 45 päeva piiridesse (seose saad lisada ka läbi 3 punkti menüü, ülesande ülevalt paremalt servast).

  3. Vali rippmenüüst üks või mitu ülesannet, mis peavad antud ülesandele eelnema. Mitu ülesannet valides peavad kõik valitud tööd olema tehtuks märgitud, et antud ülesanne töölauale kuvataks.

NB! lisades ühekordsele ülesandele veendu, et valid õige kuupäevaga seose.

Kuidas luua seost mallis ja tööplaanis?

Loo seosed juba mallis või kliendile määratud tööplaanis, et vältida seoste käsitsi sisestamist. Mallis ja tööplaanis käib ülesannetele seoste loomine samamoodi kui ühekordse ülesandega. Loe, kuidas malli ja tööplaani koostada.

NB! Sõltuvad korduvülesanded saavad olla ainult samas perioodis nt nädal, kuu, aasta.

Did this answer your question?