Skip to main content
Kuidas kasutada kalendrit?

Uku kalendrivaade on suurepärane abimees tööde planeerimisel.

Rain avatar
Written by Rain
Updated over a week ago

Uku töölaual kasutatakse vaikimisi tööde nimekirja vaadet, kuid sellele saab lisada ka kalendrivaadet. Kalendris on võimalik planeerida töid nii nädala kui ka päeva lõikes.

Kalender töölaua vaates

Kalendrit on võimalik avada töölaual klikkides "Täna" ikoonil. Kalendri saab sulgeda uuesti ikoonile vajutades.

Kalendrivaates on võimalik ülesandeid lohistada kui klikid ülesandele ning tõmbad ta soovitud suunas

  • Üles-alla suunas - tõsta prioriteetsemad ülesanded nimekirjas kõrgemale. Brauserit värskendades ilmuvad ülesanded soovitud järjekorras ka töölauale.

  • Teisele päevale - Muuda ülesande algusaeg lohistades see teisele päevale.

Märgitud aeg ja Flextime kokkulepe

Uku kuvab kalendris tööpäeva edenemisriba päeva kohta, mil olete aega jälginud. Kui olete oma päevase ootuse täitnud, kuvab Uku päeva rohelise värviga. Oodatud päevatulemus tuleneb Flextime kokkuleppest

Vasakpoolne number näitab kui palju aega on sel päeval ülesannetele jooksutatud ja parempoolne number Flextime kokkuleppet. Numbritele vajutades viiakse kasutaja raporti vaatesse, kus näeb ülesandeid, millele sellel päeval aega on jooksutatud koos nendele mõõdetud ajaga.


Kalendri valikud

Liikudes peamenüüs "Kalender" allapoole, saad valida, millist kalendrivaadet soovid ekraanile kuvada.

Kasutades hallil taustal olevaid filtreid, saad seadistada endale sobiva kalendrivaate. Klõpsa ribal "2 nädalat" ning vali, kas soovid 2-nädalase kalendrivaate või 3- või 4-nädalase vaate.

Lisaks saad filtreerida ülesandeid Teemade järgi, valida ühe või mitu klienti ning valida kasutajaid, kelle ülesandeid soovid enda kalendris näha.

Kalendri seaded

Sinu jaoks olulise informatsiooni kuvamine

Kalendri seadetes saad valida, kas soovid, et kalendris oleksid kuvatud ülesanded, puhkused ning kolleegide ja ettevõtte kontaktide sünnipäevad.

Märkides vastava filtrivaliku, määrad, kas see informatsioon kuvatakse kalendris või on peidetud. Samuti on olemas võimalus grupeerida infot puhkuste ja sünnipäevade kohta.

Kui on aktiivne valik "Ära grupeeri", siis kõik sünnipäevad ja puhkused on eraldi näha ning klõpsates sünnipäeva ribale kuvatakse rohkem infot.


Kui on kasutusel "Grupeeri kui mitu", kuvatakse kalendris üks informatiivne riba ning klõpsates sellel, kuvatakse kõrvalaknas rohkem infot.


Sündmuste ja riigipühade lisamine kalendrisse

Nüüd on igal ettevõttel võimalus ise otsustada, kas ta soovib lisada ja kuvada ettevõtte kalendris riigipühi, maksutähtaegu ning muud olulist infot. Klõpsates Seadete all "+" ikoonile, kuvatakse uus aken.

Uues aknas saad valida, millise ettevõtte alla lisad sündmuse, juhul kui sul on Ukus mitu ettevõtte kontot.

Lisa sündmuse nimetus ning vali, kas info sündmuse kohta on informatiivne või tegemist on puhkepäevaga, näiteks riigipühaga.

Kui valid, et tegemist on puhkepäevaga, siis see valik automaatselt vähendab kokkulepitud tööaega ning ei võta seda päeva puhkuse perioodi arvestusse.

Korduvülesannete plaanist tulevaid ülesandeid nendele päevadele ei kuvata, kui korduvuse seadistamisel on määratud pühade korral ülesande ette või taha lükkamine.


Valikut "Info" võib kasutada ettevõtte sündmuste või maksutähtaegade sisestamisel, kuna tegemist on olulise infoga, mida raamatupidamises vaja läheb. Tähtaegade puhul on tegemist informatsiooniga ning süsteemi toimimist need ei mõjuta.

Tähtpäevade algust ja lõppu võid valida päevade kaupa, kuid kui võtad linnukese maha, siis saad sisestada ka kellaaja, millal on puhkeperiood või informatiivne sündmus.

Kalendrivaate salvestamine

Samuti saad salvestada kalendrivaadet klõpsates disketikujulisele ikoonile ning seadistada kalendrivaate oma vaikimisi vaateks, klõpsates "Tee see minu vaikimisi vaateks". Iga kord kalendrisse liikudes kuvatakse automaatselt sinu vaikimisi kalendrivaade.


NB! Ülesanne ei pruugi olla sellel kalendripäeval kuvatud, kui tema algusaeg on teine.

Did this answer your question?